Wij heten U van harte welkom

Domein de Schuur

Kamperen in het groen!

Ons domein is 7 ha groot en heeft diverse mogelijkheden: 

U kunt lekker gaan wandelen of fietsen vanaf ons terrein, heerlijk voor een dagje of voor een iets langere tijd. 
U kunt ook voor een seizoen of voor een of meerdere jaren een plaats reserveren, waarbij u de vakantie en/of weekends op uw eigen plekje doorbrengt. Gezellig, rustig en ontspannend tussen het groen.
Of u brengt een bezoek aan onze rustieke taverne gelegen aan het fietsnetwerk en aan ons dierenparkje. Dit met of zonder een lekker hapje en drankje met de kinderen en/of kleinkinderen. 
Ook kunt u een compleet ingerichte blokhut reserveren voor enkele dagen of langer, lekker verblijven in en onder het groen van ons terrein.
Een nieuw product is er ook, een echte Scandinavische blokhut, gemaakt op uw wensen, met hoge isolatie, kwaliteit en duurzaamheid. Deze Mobiel-Chalet is uniek en uitsluitend bij ons verkrijgbaar, neem contact met ons op voor meer inlichtingen en kijk al maar eens op de pagina Mobiel-Chalet.

   Roemrucht verleden!


     Ons terrein bestaat al vanuit de jaren '60 en heeft zich ontwikkeld rond de taverne. Dit gebouw was bij de start, de kleinkunst tempel van Vlaanderen. Sterker nog, de wieg van de kleinkunst, onder de bezielende begeleiding van Miel Cools. Deze periode was een van de mijlpalen van De Schuur. Ieder die iets wilde in die tijd, of hij nu Willem, Urbanus, Sjef, Dimitri of Louis heette, trad hier op, wilde hier optreden of bezocht de optredens. Ieder voorjaar organiseert het Davidsfonds van Noorderwijk om deze redenen nog altijd een optreden. Op verschillende plekken in de taverne ziet u dan ook afbeeldingen van artiesten die naar deze tijd verwijzen.    Het heerlijke heden!


     Momenteel is ons terrein ingericht als een kampeerterrein. Het heeft ongeveer 150 jaarplaatsen waarvan elke plaats een grote heeft tussen 120m² - 300m². Het zijn mooie, ruime plaatsen met alles erop en eraan: riolering, tv-net, WiFi, 16 Amp, winterwater en alles wat uw "eigen plekje" in het groen nodig heeft. Daarnaast is er ook een klusjesman aanwezig die u kan helpen met diverse zaken, zoals bv onderhoud.

     Voor de kort kampeerders hebben wij een 25-tal plaatsen die, voorzien van alle nutsvoorzieningen incl. WiFi, klaarstaan om u een heerlijke en ontspannende tijd te bezorgen. Voor kampeerders die graag langer blijven dan een maand zijn er ook eigen plaatsen beschikbaar.  

     De Camper is natuurlijk ook welkom en heeft een verharde ondergrond waardoor u wagen stevig staat.

     De tentenweide bestaat uit ongeveer een 10-tal plaatsen en heeft gezamenlijke nutsvoorzieningen.  Vaak maken mensen hiervan gebruik om te fietsen over het aanliggende fietsknooppuntennetwerk, streekgebonden wandelingen of om een gedeelte af te leggen op de GR5, die ook langs ons terrein loopt. 

     De taverne op ons terrein is het centrale punt, van hieruit of op deze locatie worden gezellige, sportieve of creatieve activiteiten georganiseerd zoals: gezamenlijke fiets- of wandeltochten, kinderanimatie, thema-avonden, feestavonden, bingo-avonden, kaartavonden en nog veel andere leuke in- of ontspannende momenten. U kiest natuurlijk zelf waaraan u wilt deelnemen. Lekker een glaasje drinken of een hapje eten is natuurlijk ook een mogelijkheid.  Vanop ons terras kijkt u uit over het fietsknooppuntennetwerk en ons dierenparkje waar de dieren (ezels, geiten, volière, ....) graag genieten van uw aandacht. In de omgeving !


     Domein de Schuur ligt in Noorderwijk, een deelgemeente van Herentals. Binnen een straal van 1000 m vindt u 2 supermarkten, meerdere bakker's, een slager, diverse eetgelegenheden, gezellige kroegen, veel wandel- en/of fietspaden, ....

     Op korte afstand is er golfterrein Witbos, Manage Gypsy Horse, Museum Schedelhof, Kleiduifschietbaan Peeters, Kartbaan en Shoppingcentrum Olen (voorheen VandeVen). 

     Iets verder weg liggen de gezellige centra van Herentals, Olen en Westerlo. En speciaal voor de kids is er het op water gebaseerde interactieve doe-centrum Hidrodoe of  het befaamde pretpark Bobbejaanland.

Ook voor de Wellness liefhebbers is er het zeer mooi en complete Aquareine of enkele privé-sauna's in de directe omgeving.

     Voor een echt City bezoek maar dan binnen 'n 1/2 uurtje rijden is er Antwerpen, Lier, Geel, Leuven, Mechelen, Aarschot, ....

     Het openbaar vervoer stopt met regelmaat voor ons terrein en in het weekend is er een belbus. Dit direct bij ons terrein.