Corona-maatregelen

Ons terrein ligt in Herentals en valt onder de corona-maatregelen van de gemeente Herentals. Op het gehele terrein zijn deze maatregelen van kracht, u kunt deze ook hier lezen of  op: https://www.herentals.be/covid-1
 

UPDATE 8 februari 2021 om 13:30

Wij vragen u, uw eigen sanitair maximaal te gebruiken indien dit mogelijk is. De gemeenschappelijk sanitaire zijn wel open.

 

Via Toerisme Vlaanderen vernemen we meer info. Onderstaande maatregelen worden van kracht op maandag 8 februari 2021, tot dan gelden de tot nu toe geldende protocollen.

Bron: Toerisme Vlaanderen: https://www.toerismevlaanderen.be/

Welke veiligheidsmaatregelen gelden in mijn logies?

Vanaf 8 februari 2021 mogen vakantieparken, verblijfparken, camperterreinen en campings opnieuw open. Vanaf dan zijn alle logiesvormen dus opnieuw open.

Ook de gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen in of op een logies, zoals bv. de sanitaire blokken op een camping, de gemeenschappelijke badkamer in een B&B, enz. mogen terug gebruikt worden. Zwembaden, sportbaden, instructiebaden en kinderbaden mogen open in logies op voorwaarde dat het protocol dat van toepassing is op zwembaden wordt gerespecteerd. Subtropische zwembaden en recreatiezones moeten sowieso gesloten blijven.

Er gelden wel nog de volgende maatregelen voor logies:

  • Restaurants en bars moeten gesloten blijven. Er mag wel eten worden geserveerd op de kamers.

  • Alle gemeenschappelijke faciliteiten moeten gesloten blijven. (vb. gedeelde badkamers, het gemeenschappelijk sanitair op een camping, fitness, enz.). Zwembaden mogen wel open op voorwaarde dat de regels in het protocol dat van toepassing is op zwembaden gerespecteerd worden.

  • Het maximum aantal personen per vakantiewoning, gastenkamer, hotelkamer of andere individuele verhuureenheid beperkt zich tot de gezinsleden en één nauw contact van het gezin.

Naast bovenstaande regels moet je een aantal veiligheidsmaatregelen naleven die zijn opgenomen in het overeenkomstige veiligheidsprotocol. Er werd naast het basisprotocol voor de hele toeristische sector, een specifiek protocol opgesteld per logiesvorm. Al deze protocollen vind je terug op onze protocollenpagina. Je vindt op deze pagina (zie andere veelgestelde vragen) eveneens meer informatie over de verplichting om contactgegevens van jouw gasten/klanten op te vragen en info over het al dan niet verplicht dragen van mondmaskers door jouw gasten.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het kader van de strijd tegen COVID-19 gelden op het hele Belgische grondgebied veiligheidsregels. Informatie vanwege de overheid vindt u op de website www.info-coronavirus.be in meerdere talen.

In België opereren kampeerbedrijven en vakantiebedrijven volgens een veiligheidsprotocol met veiligheidsmaatregelen voor een veilig verblijf. Op deze pagina vindt u een samenvatting van de voornaamste gedragsregels. Volg prioritair steeds de regels en instructies van het recreatiebedrijf waar u zelf te gast bent.

De onderstaande informatie werd zorgvuldig samengesteld en wordt regelmatig gecontroleerd op de actualiteit in verband met de crisissituatie. Voor opmerkingen kunt u zich wenden tot de beheerders van deze website via info@kempencamping.be. Wij wensen u een veilig kampeerverblijf in Vlaanderen!