Corona-maatregelen

Ons terrein ligt in Herentals en valt onder de corona-maatregelen van de gemeente Herentals. Op het gehele terrein zijn deze maatregelen van kracht, u kunt deze ook hier lezen of  op: https://www.herentals.be/covid-19

UPDATE 7 december 2020 om 11:37

Nieuwjaarsreceptie, enkel voor kampeerders van domein de schuur, is geannuleerd. 

De horeca heeft nog een sluiting tot 1 februari 2021 waardoor ook wij deze receptie annuleren. 

Als de horeca na 1 februari open mag gaan. Wilt dit niet automatisch zeggen dat de receptie hervat wordt. Wij wachten de evolutie van de covid-cijfers en maatregelen af. Jullie gezondheid gaat voor. 

 

Wij wensen jullie een lichtje in deze tijden, prettige feestdagen en een GEZOND (covid-vrij) 2021 toe! 
 

UPDATE 1 november 2020 om 14:45

Korte samenvatting van de tekst hieronder: 

  • Ons terrein kan openblijven voor zij die eigenaar zijn van hun kampeeraccommodatie en die zelfvoorzienend zijn (aansluiten op water, riolering is geen probleem).

  • Er mag geen bezoek komen op het terrein.

  • De gemeenschappelijke ruimtes zijn gesloten (sanitair, receptie, restaurant; enkel afhaal)

  • Toeristische plaatsen blijven ook geopend mits ook zij een zelfvoorzienende accommodatie hebben. Onze camper, caravanplaatsen beschikking over een eigen lozingplaats, geheel privé per plaats. 

Via Toerisme Vlaanderen vernemen we meer info. Onderstaande maatregelen worden van kracht op dinsdag 3 november, tot dan gelden de tot nu toe geldende protocollen.

 

Bron: Toerisme Vlaanderen:

Welke veiligheidsmaatregelen gelden in mijn logies?

Alle logiesvormen mogen openblijven met uitzondering van vakantieparken, verblijfparken en campings die van 3 november tot 13 december verplicht moeten sluiten.

Een uitzondering op deze verplichte sluiting voor vakantieparken, verblijfparken en campings geldt voor de vakantiewoningen, chalets, stacaravans en kampeervoorzieningen (in onze interpretatie de campers en tourcaravans die zelfvoorzienend zijn) die dienen voor het gebruik door de eigenaar en/of diens huishouden, of voor de vaste gasten/huurders, en enkel voor dit gebruik.

Ook arbeiders, bedienden of ondernemers die in de buurt in bedrijven werken, mogen nog verblijven in een verhuuraccomodatie op een camping of verblijfpark. Zij moeten wel hun werkstatus kunnen bewijzen. Hetzelfde geldt voor mensen die omwille van social distancing of medische redenen permanent verblijven op een camping of verblijfpark en elders gedomicilieerd zijn.

In de logies die de komende weken open mogen blijven, gelden volgende maatregelen:

  • Restaurants en bars moeten gesloten blijven. Er mag wel eten worden geserveerd op de kamers.

  • Alle gemeenschappelijke faciliteiten moeten gesloten blijven.

  • Het maximum aantal personen per vakantiewoning, gastenkamer, hotelkamer of andere individuele verhuureenheid beperkt zich tot de gezinsleden en één nauw contact van het gezin.

Naast bovenstaande regels moet je een aantal veiligheidsmaatregelen naleven die zijn opgenomen in het overeenkomstige veiligheidsprotocol. Er werd naast het basisprotocol voor de hele toeristische sector, een specifiek protocol opgesteld per logiesvorm. Al deze protocollen vind je terug op onze protocollenpagina. Je vindt op deze pagina (zie andere veelgestelde vragen) eveneens meer informatie over de verplichting om contactgegevens van jouw gasten/klanten op te vragen en info over het al dan niet verplicht dragen van mondmaskers door jouw gasten.

 


———————————————————————————

In het kader van de strijd tegen COVID-19 gelden op het hele Belgische grondgebied veiligheidsregels. Informatie vanwege de overheid vindt u op de website www.info-coronavirus.be in meerdere talen.

In België opereren kampeerbedrijven en vakantiebedrijven volgens een veiligheidsprotocol met veiligheidsmaatregelen voor een veilig verblijf. Op deze pagina vindt u een samenvatting van de voornaamste gedragsregels. Volg prioritair steeds de regels en instructies van het recreatiebedrijf waar u zelf te gast bent.

De onderstaande informatie werd zorgvuldig samengesteld en wordt regelmatig gecontroleerd op de actualiteit in verband met de crisissituatie. Voor opmerkingen kunt u zich wenden tot de beheerders van deze website via info@deschuur.be.

 

 

Wij wensen u een veilig kampeerverblijf in Vlaanderen!

 

Op het gehele terrein gelden gelden de corona-maatregelen die van kracht zijn in de Gemeente Herentals. 

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • YouTube
Logo - kempen camp.png